Veelgestelde Vragen

Heeft u een vraag over leasing of andere vragen waar we u mee kunnen helpen? Kijk dan in het overzicht hieronder.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Wat is leasen?

Wij helpen u in de juiste financiële richting om in bedrijfsmiddelen te kunnen investeren, bijvoorbeeld door deze middelen aan u te verhuren. U kunt hierbij denken aan:

 

  • Agrarische machines
  • Tractoren
  • Verpakkingsmachines
  • Procesmachines
  • Industriële machines (drukpersen, digitale printers, etc.)
  • ICT-apparatuur
  • Medische apparatuur
  • Energiesystemen
  • En meer…

 

Wij kunnen dit voor u financieren op verschillende manieren. Kijk hiervoor bij vragen over operational lease, financial lease en sales and lease back.

Wat is operational lease?

1. U ‘huurt’ het middel

2. De leaseovereenkomst kan worden opgezegd wanneer u wilt

3. Het economisch risico ligt bij de leverancier van het middel

4. U hoeft het middel niet in uw balans op te nemen

Wat is financial lease?

1. U koopt het middel op lange termijn

2. De leaseovereenkomst loopt meestal zo lang als de economische levensduur van het middel

3. Het economisch risico ligt bij u

4. U neemt het middel in de balans op

5. U heeft aan het einde van de leaseovereenkomst het recht om het middel te kopen tegen betaling van de boekwaarde van dat moment

Wat is sale & lease back?

1. U was eerst de eigenaar van het middel

2. De leverancier koopt het middel van u

3. Er wordt een leaseovereenkomst afgesloten voor dit middel

4. U kunt kapitaal vrijmaken voor andere investeringen, terwijl u toch het middel kunt blijven gebruiken

Wat is factoring?

Wilt u het risico van niet of slecht betalende klanten zo laag mogelijk houden? Dan kunnen wij u een factorfinanciering bieden. Wij zorgen dan dat u krediet krijgt door een factuurbedrag voor te schieten of uw debiteurenbeheer over te nemen.

 

Op deze manier hoeft u de achterstanden van uw klanten niet op te vangen met eigen kapitaal. Als tegenprestatie betaalt u een vergoeding, bijvoorbeeld een percentage van uw omzet of een percentage per factuur.

Wat is vendor lease?

Deze manier van leasen is bedoeld voor leveranciers die hun klanten naast hun producten ook een lease-oplossing willen bieden. Door de lease-oplossing van het bedrijfsmiddel als optie toe te voegen, heeft u als leverancier een aantrekkelijk verhaal voor uw klant. U ontvangt de betaling direct na levering en loopt daardoor geen risico dat uw klant niet of te laat betaalt.

Hoe werkt een traditioneel bankkrediet?

Ook voor een traditionele lening bij een bank bent u bij ons aan het juiste adres. Met behulp van bankkrediet kunt u toch uw bedrijfswensen in vervulling laten gaan.

 

In sommige gevallen zijn er echter soms gelijkwaardige of betere alternatieven voor een traditionele lening te vinden, zoals het financieren van uw handelsvoorraad (trade finance), uw debiteuren (factoring) of machines (leasing).Wij geven u graag advies en kunnen optreden als bemiddelaar tussen u en de bank.

Hoe werkt een hypotheek?

Heeft u plannen om een nieuw bedrijfspand of grond daarvoor te kopen, of wilt u uw huidige pand verbouwen? Een mooie maar kostbare investering voor de toekomst. Wij helpen u de juiste hypotheek uit te zoeken die het beste bij uw situatie past.

Kan Leasecontrol helpen met een ondernemingsplan?

Jazeker. Droomt u over het starten van een nieuwe onderneming, of bent u misschien al verder in de ontwikkeling hiervan? Wij kunnen u helpen als u met financiële vragen zit. Daarnaast werken we ook samen met gespecialiseerde partners op administratief, fiscaal en juridisch gebied. Klop gerust bij ons aan om over vraagstukken te sparren.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een alternatieve financieringswijze en kan een oplossing blijken om, met behulp van een groep mensen die een klein bedrag investeren, uw kredietvoorstel zonder financiële tussenpersonen te realiseren. Ook op dit vlak kunnen we u helpen en adviseren om een project te kunnen financieren.