ONZE VISIE

Uw bedrijf een stapje verder laten groeien, dat is ons doel. De gewenste financiering kan voor u echter soms zo ver weg lijken. Het financiële landschap is tijdens de kredietcrisis immers sterk veranderd en het speelveld van banken is kleiner geworden. Wij helpen u uw kredietaanvraag haalbaar te maken.

Dat doen we door middel van een goede voorbereiding. Samen analyseren we uw financiële informatie en maken we een inschatting van mogelijke risico’s. In deze tijd van een herstellende markt is het immers zaak goed beslagen ten ijs te komen.

ONZE DIENSTEN

Met een persoonlijke benadering en zorgvuldige voorbereiding van een kredietvoorstel zorgen wij dat u uw investeringen kunt realiseren. Wij zijn uw sparringpartner en zorgen dat uw investeringsplan onder de meest gunstige voorwaarden gefinancierd wordt.

 

Leasecontrol adviseert u onder andere bij financiering in onderstaande vormen:

Leasing

Operational lease

1. U ‘huurt’ het middel

2. Het economisch risico ligt bij de eigenaar van het middel (meestal de leasemaatschappij)

3. U hoeft het middel niet in uw balans op te nemen

4. Aan het einde van de lease kunt u het bedrijfsmiddel kopen of teruggeven aan de eigenaar

Financial lease

1. U koopt het bedrijfsmiddel om het voor langere termijn te gebruiken

2. De leaseovereenkomst duurt meestal niet langer dan driekwart van de economische levensduur van het bedrijfsmiddel

3. Het economisch risico ligt bij u

4. U neemt het middel in de balans op

5. Nadat alle termijnen en de (symbolische) slotsom voldaan zijn, wordt u ook juridisch eigenaar van het middel

Vendor lease

Vendor lease wordt ook wel afzetfinanciering genoemd. Deze manier van leasen is bedoeld voor leveranciers die hun klanten naast hun producten ook een leaseoplossing willen bieden. Door de leaseoplossing van het bedrijfsmiddel als optie toe te voegen, heeft u als leverancier een aantrekkelijk verhaal voor uw klant. U ontvangt de betaling direct na levering en loopt daardoor geen risico dat uw klant niet of te laat betaalt.

Assessments machines / apparaten

Bij het ontwikkelen van een acceptabel leaseconcept speelt een ‘assessment’ een belangrijke rol. We stellen dan een aantal vragen over de dienstjaren van uw machines. Stel dat een leverancier in eigen beheer een machinepark verhuurd. De machines zijn gekocht en betaald, terwijl het inkomen in de vorm van huuropbrengsten geleidelijk binnen komt. Soms begint dat te knellen, het is een aanslag op de liquiditeit. Het kan dan een overweging waard zijn om de verhuurde machines gezamenlijk aan een leasemaatschappij te verkopen om uw liquiditeit weer op peil te brengen.

 

In dergelijke gevallen gaan we met u in gesprek over uw machines. Hoe oud zijn ze, wat zijn ze waard, hoe lang gaan ze nog mee? Hoe veel zijn ze nog waard na één, twee, drie of meerdere jaren, wat is hun restwaarde?

 

Een dergelijk assessment kunnen we ook op microniveau uitvoeren voor de individuele gebruiker van een machine of apparaat. Dat speelt bijvoorbeeld als het object het einde van de leaseperiode nadert. De gebruiker zal zich in geval van operational lease de vraag meoten stellen of hij de machine nog in bedrijf wil houden en zo ja tegen welke prijs. Zie als levend voorbeeld hiervan de casus Drukkerij Raddraaier bij Best Cases.

Alternatieve financieringsvormen

Factoring

Wilt u het risico van niet of slecht betalende klanten zo laag mogelijk houden? Dan kunnen wij u een factorfinanciering bieden. Wij zorgen dan dat u krediet krijgt door een factuurbedrag voor te schieten. Op deze manier hoeft u de achterstanden van uw klanten niet op te vangen met eigen kapitaal.

 

Als tegenprestatie betaalt u een geringe vergoeding (het Faktoorloon): dat is een klein percentage per factuur. Hiervoor neemt de faktoor ook uw debiteurenbeheer over en vaak wordt het debiteurenrisico verzekerd.

Trade finance

Trade finance richt zich op de financiering van uw handelsvoorraad. Voor fabrikanten is het realiseren van omzet via hun dealerkanaal vaak een vraag van de kip of het ei. Een machine in de showroom van de dealer zegt meer dan duizend woorden. Daar ligt ook een spanningsveld. Immers,.. wie zal dat betalen?

 

De dealer kan geen oneindig aantal machines in zijn showroom opstellen en zal hierin keuzes moeten maken. Niet alleen vanwege het beschikbare vloeroppervlak in de showroom. Vaak verlangt de fabrikant dat de showroommachine (deels) betaald wordt. Dan wordt het aanhouden van showmodellen een dure hobby. Leasecontrol kan u(w) dealers hierin faciliteren door middel van trade finance.

Hypothecaire geldlening

Heeft u plannen om een nieuw bedrijfspand of grond daarvoor te kopen, of wilt u uw huidige pand verbouwen? Evenals het geval is bij leasing is hier sprake van objectfinanciering. Bij leasing dient een machine, of duurzaam productie middel tot zekerheid van de financieringsmaatschappij.

 

In het geval van vastgoed wordt het vastgoed vaak verpand aan de financieringsmaatschappij. Het pandrecht op vastgoed noemen we hypotheekrecht. Soms kan vastgoed ook geleased worden. Wij helpen u hierbij graag op weg.

Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve financieringswijze, overgewaaid uit de VS. Hierbij doet men een beroep op ‘het publiek’ om het benodigde kapitaal te vergaren. In de VS is crowdfunding meestal gericht op sociale- of culturele doelen. Het internet is hèt medium om de massa te bereiken.

 

In Nederland is crowdfunding voor het eerst ingezet om zakelijke doelen te realiseren en het is behoorlijk in zwang geraakt. Met name omdat we zien dat banken zeer terughoudend reageren op de risico’s die het ondernemen nu eenmaal met zich meebrengen. Ook op dit vlak kunnen we u helpen en adviseren om een project te kunnen financieren.

Hulp bij ondernemingsplan

Droomt u over het starten van een nieuwe onderneming, of bent u misschien al verder in de ontwikkeling hiervan? Wij kunnen u helpen als u met financiële vragen zit. Daarnaast werken we ook samen met gespecialiseerde partners op administratief, fiscaal en juridisch gebied. Klop gerust bij ons aan om over vraagstukken te sparren.

Internationaal

Naast onze ruime ervaring met financieringen in Nederland, zijn we ook internationaal georiënteerd. Onze dienstverlening kent dus geen grenzen. In de ons omringende landen kunnen we u en/of uw klanten goed van dienst zijn. Ook in Oost Europa hebben we partners.

ONZE EXPERTISE

Met Leasecontrol haalt u kennis en ervaring op het gebied van financiering in huis. Wij zijn al jarenlang actief in de financiële wereld en in verschillende sectoren. We verbreden én verdiepen onze kennis nog steeds en delen dit graag met u.

 

Bekijk de drie links naar interactieve en actuele grafieken van ons die verschuivingen in de belangrijkste valuta, rentetarieven en goudprijs weergeven, of klik hier.

VALUTA
RENTE
GOUD

ONZE WERKWIJZE

Wanneer u ons wil inschakelen bij advies of hulp bij een financiering, doorlopen we een aantal stappen:

1. Na een eerste kennismaking, bezorgen wij u indicatief, een vrijblijvend leasevoorstel;

2. Indien dit naar uw zin is, maken we graag een vervolgafspraak om de mogelijkheden te bespreken;

3. We analyseren uw bedrijf en uw plannen, mede op basis van uw financiële informatie;

4. Op basis hiervan formuleren we een kredietvoorstel, waarin we het gevraagde krediet verantwoorden en motiveren.

Met deze zorgvuldige voorbereiding verhogen we uw kans op financiering onder de meest gunstige condities. Wij werken volgens algemene voorwaarden. Hierin wordt benadrukt dat wij integer en discreet met elkaar omgaan.

Over ons

Berthold Spaans en Arjen Schep zijn de gezichten achter Leasecontrol. De verwerking van agrarische producten ligt op het raakvlak van de kennis en kunde die Arjen en Berthold de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Kijk voor meer info over ons op ons LinkedIn-profiel.

berthold

Berthold Spaans

”In de tijd dat ik nog actief was voor een grote leasemaatschappij (1998-2007) wekte de levensmiddelenindustrie mijn interesse. In 2001 schreef ik al een plan om de aandacht te verleggen van de grafische industrie naar de levensmiddelenindustrie. Ik heb deze branche sindsdien nauwlettend gevolgd. Onder de vlag van Leasecontrol kan ik de levensmiddelenindustrie veel beter bedienen. Daarbij staan wij ook open voor financieringsaanvragen van bedrijven die actief zijn in aanpalende sectoren.”

Contact

e: berthold@leasecontrol.nl
t: +31 (0)6 – 39 467 467

arjen

Arjen Schep

”Ik ben jarenlang actief geweest in het management team van een landbouwmechanisatiebedrijf met meerdere vestigingen. Daarnaast ben ik actief in het bestuur van een agrarische belangenorganisatie. Vanuit mijn eigen bedrijf Schep Business Support assisteer ik agrariërs en landbouw mechanisatie bedrijven in hun bedrijfsvoering. Ik ken de mores van de agrarische sector van nabij.”

 

Contact

e: arjen@leasecontrol.nl
t: +31 (0)6 – 25 481 829